Sposób przygotowania

Połowę krakersów ułożyć w prostokątnej formie posmarowanej masłem. Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. Na krakersy wyłożyć gorący krem. Na kremie ułożyć drugą warstwę krakersów do garnka wlać 4 szklanki mleka, dodać cukry waniliowe, masło zagotować. Pozostałą szklankę mleka wymieszać z mąką, żółtkami i budyniem waniliowym. Przyrządzony budyń wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając by nie zrobiły się grudy. Gotować na słabym ogniu do zgęstnienia masy. Dużą prostokątną formę, wysmarować masłem, ułożyć i cześć krakersów. Na krakersy wylać gorącą masę i przykryć ii warstwą krakersów. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Odstawić do lodówki do następnego dnia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    uwielbiam to ciasto
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    świetnie opisany i smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !