Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności przygotować ciasto serowe: twaróg wiejski dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Wymieszać z ricottą i kolejno dodawać następne składniki: żółtka, śmietanę ubitą z cukrem pudrem, sok z cytryny i na samym końcu pianę ubitą z białek. Dokładnie wymieszać.

Przygotować ciasto czekoladowe: białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Cały czas ubijając dodawać kolejno cukier puder, żółtka, krem czekoladowy, śmietanę oraz obie mąki wymieszane z sodą oczyszczoną. Utrzeć na gładką masę.

Formę 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wylać ciasto czekoladowe, a na wierzch ciasto serowe. Piec około godziny w temperaturze 180°C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Piękny wypiek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Uwielbiam ciasta serowe i czekoladowe więc takie połączenie na pewno jest pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowite połączenie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności:0
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    połączenie czekolady i sera musi smakować rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !