Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności przygotować ciasto serowe: twaróg wiejski dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Wymieszać z ricottą i kolejno dodawać następne składniki: żółtka, śmietanę ubitą z cukrem pudrem, sok z cytryny i na samym końcu pianę ubitą z białek. Dokładnie wymieszać.

Przygotować ciasto czekoladowe: białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Cały czas ubijając dodawać kolejno cukier puder, żółtka, krem czekoladowy, śmietanę oraz obie mąki wymieszane z sodą oczyszczoną. Utrzeć na gładką masę.

Formę 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wylać ciasto czekoladowe, a na wierzch ciasto serowe. Piec około godziny w temperaturze 180°C.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !