Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy zimną wodą,przykrywamy i odstawiamy na noc.Gotujemy w tej samej wodzie.Osączamy i mielimy drobno przez maszynkę do mięsa.Gotujemy kaszę mannę tak,by była dość kleista(ok.20minut).studzimy.Dwa jajka gotujemy na twardo i siekamy w drobną kstkę.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Smażymy na maśle na złoto,studzimy.Dodajemy wystudzone grzyby,jajka,kaszę mannę,4surowe żółtka oraz łyżkę bułki tartej.Masę mieszamy i doprawiamy do smaku.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą grzybową.Formę keksową lub budyniową smarujemy tłuszczem,posypujemy bułką tartą i wkładamy masę.Wstawiamy do kąpieli wodnej i gotujemy ok.1godziny.Podajemy z pikantnym sosem śmietanowym,np.korniszonowynm i białym pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !