Sposób przygotowania

Prostokątną blaszkę posmarować mąka i posypać bułką tartą Prymat. Margarynę (250 g) utrzeć z cukrem (4/5 szkl.) i cukrem waniliowym(2 łyżeczki), dodawać kolejno po jednym jajku (4 szt.) a na koniec odrobinę soli Prymat. Mąkę (0,5 kg) przesiać z proszkiem do pieczenia (4 łyżeczki płaskie) i stopniowo dodawać do masy, wlać mleko (0,5 szkl.), wymieszać mikserem do jednolitej konsystencji. Bakalie oprószyć mąką i dodać do utartego ciasta, na koniec dodać kandyzowane wiśnie. Wymieszać i wylać na blaszkę. Piec 60-70 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !