Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać olej, wodę, jajko i szczyptę soli. Wyrobić plastyczne i gładkie ciasto. Rozwałkować cienki placek. Nadzienie: jabłka obrać i usunąć gniazda, pokroić na małe kawałki. Wymieszać z cynamonem, rodzynkami i cukrem. Rozłożyć jabłka na powierzchni ciasta i szczelnie zawinąć, położyć na blachę wysmarowaną masłem. Wierzch strudla posmarować roztopionym masłem. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pierwszy wykonany strudel :o)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy ten jabłkowy strudel
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności.... Zwłaszcza dla takiego łasucha jak ja:))
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pięknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wygląda jak malowany :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piękny efekt końcowy;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudo
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne, to musi byc pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    łał ale pycha !!!! dobrze,że monitora nie zaśliniłam:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi być smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !