Sposób przygotowania

Mięso kurczaka pokroić w paski, rzodkiew obrać, umyć i pokroić na zapałkę. Por przekroić na pół, starannie umyć, pokroić w cienkie półpierścienie. Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w małą kostkę. W dużym rondlu stopić masło, wrzucić por, chwilę go smażyć, potem wymieszać z pieczarkami i smażyć 1-2 minuty. Po tym czasie zalać wrzącym bulionem, dodać najpierw rzodkiew (gotować na małym ogniu około 10min), potem mięso kurczaka i groszek (gotować 5-7 minut). Zupę przyprawić sosem sojowym, imbirem, solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia i wsypać koperek. Podawać z pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !