Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę,ugnieść w misce,podzielić na 4 części.Jedną część wyjąć i w to miejsce wsypać mąkę.Dodać pokrojony koperek i wyrobić.Zrobić wałeczek,lekko spłaszczyć i odkrawać małe kawałeczki.Zagotować wodę posoloną i wrzucać na wrzątek cały czas mieszać,żeby się nie posklejały.Gotować 1 minutę po wypłynięciu.Przekładać zaraz do zimnej wody.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Z koperkiem nie jadłam.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja też nie a warto spróbować .
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    oj te pyszne koptyka... ale faktycznie z koperkiem też nie jadłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    koperek zawsze i wszędzie ,bardzo go lubię .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Mały drobiazg, a jakie odmienione kopytka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Kopytka pierwsza klasa :-) Super pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    robię podobne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne kopytka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !