Sposób przygotowania

gruszki umyć przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne,cukier wymieszać z cynamonem w miseczce,do drugiej miseczki włożyć pokrojoną w kostkę masę marcepanową i orzechy mielone włoskie wymieszać mikserem na jednolitą masę i nakładać w wydrążone gruszki na wierzchu położyć kawałek masełka i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem układać na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.10min.wyłożyć na talerze polać ubitą śmietaną z odrobiną cukru waniliowego i przybrać listkami melisy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dla mnie nowość ,na pewno smaczna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    super, muszę sam spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !