Sposób przygotowania

żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach
wrzątku. Z truskawek odłożyć kilkanaście.Pozostałe oczyścić i zmiksować z 1/2 cukru pudru i żelatyny.Połowę bitej śmietany dodać do przecieru z truskawek wymieszać.Galaretki rozpuścić w 300ml wrzątku, schłodzić.Na biszkopt wyłożyć masę truskawkową. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie i połowę odłożonych truskawek.Przykryć 3/4 bitej śmietany.Ciasto wstawić do lodówki na 30minut.Krzepnącą galaretkę brzoskwiniową wylać na wierzch tortu.Ciasto udekorować owocami
,rozetkami z bitej śmietany i galaretką truskawkową pokrojoną w kostke

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !