Sposób przygotowania

Mleko i wodę podgrzewamy, mieszamy z cukrem i rozpuszczamy drożdże. Kiedy zaczną rosnąć, dodajemy resztę składników, wyrabiamy rzadkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość lekko rozgrzewamy patelnię, wrzucamy na nią odrobinę oleju kokosowego i kiedy się rozpuści łyżką nakładamy ciasto formując racuszki. Pieczemy na złoto z obu stron.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Oj zjadłabym
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudo
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajne śniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ładnie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !