Sposób przygotowania

Grzyby 1 dzień wcześniej zalewamy wrzątkiem. Następnego dnia gotujemy grzyby na małym ogniu około 40 minut. Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na oleju. Polędwiczki nacieramy musztardą i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie nacinamy na środku i wypełniamy posiekanymi grzybami i cebulką. Spinamy wykałaczkami. Wkładamy do woreczka do pieczenia i zapiekamy około 1 godzinę. po tym czasie przekładamy do garnka i przelewamy sos powstały podczas pieczenia. Nastawiamy na mały ogień. Doprawiamy kucharkiem do smaku. Gdy mięso będzie gotowe to w osobnej miseczce rozrabiamy mąkę z zimną wodą i dodajemy do sosu ciągle mieszając. Przed podaniem wyciągamy wykałaczki i kroimy na porcje. Polewamy sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Rewelacja.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Bardzo apetyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    polędwiczka, suszone grzybki - pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję i polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    najlepsze połączenie z grzybkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Zalałam grzyby z myślą o jutrzejszym obiedzie. Natrafiłam na ten rewelacyjny przepis. Zaraz biegnę po polędwicę, albo wygrzebię schab z zamrażalnika. Bedzie tańsza wersja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !