Sposób przygotowania

Paprykę pokroić w szerokie pasy, zalać na 4minuty osolonym wrzątkiem, osączyć. Do oliwy dodać ocet i przekrojone na pół ząbki czosnku, wsypać cukier, dodać gorczycę i pieprz. Oliwę z przyprawami podgrzać, zalać paprykę, odstawić na noc. Następnego dnia paprykę przełożyć do słoików, posypać posiekaną bazylią. Zalewę ponownie podgrzać. Wlać do słoików tak, aby całkowicie zakryła paprykę. Słoiki mocno zakręcić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne, szybkie i cudowne, mogłabym jeść codziennie
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksandra16

    apetycznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !