Sposób przygotowania

ogorki umyc, ulozyc w slojach,
do kazdego sloika wlazyc zabek czosnku, kawalek lodygi kopru, kilka wiorkow korzenia chrzanu, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, lisc laurowy, gorczyce
i kawalek ostrej papryki, marchewki i po 2 krazki cebuli,
przygotowac zalewe z wody, cukru, soli i octu
goraca napelniac sloje
zamknac i pasteryzowac ok 25 min

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A ile wody na te 300ml octu?
  • 3
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    2,5 l wody - podane jest w przepisie
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przepraszam, zgapiłm się.Dziękuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Lubię takie ogóreczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    lubię takie ogórki; pychotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    polecam przepis do wyprobowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !