Sposób przygotowania

marchew i fasolkę ugotować,odcedzić,Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Rzodkiewki po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry. Jaja obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Warzywa ugotować, osączyć, odłożyć 2 łyżki wywaru, ostudzić.
Miskę wysmarować olejem i dekoracyjnie przybrać ćwiartkami pomidorów, połówkami jaj, plasterkami rzodkiewki.
Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać ją do majonezu i wymieszać z 2 łyżkami wywaru, sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i cukrem. Połowę majonezu wyłożyć ostrożnie na jajka, rzodkiewki i pomidory. Pozostałą jego część wymieszać z warzywami i wyłożyć do miski. Odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, aż stężeje. Krótko przed podaniem przełożyć na półmisek.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ?wietny pomys?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna , zdrowa galaretka
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !