Sposób przygotowania

2 filety z pstrąga ułożyć skórką ku dołowi w porcelanowej miseczce. Koperek z ziarnami pieprzu grubo posiekać. Wymieszać z solą i cukrem. Przykryć nim 2 filety. Pozostałe 2 filety położyć z wierzchu skórą do góry. Przykryć przeźroczystą folią. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 dzień.
Krótko przed podaniem, sporządzić sos musztardowy. Wymieszać musztardę z cukrem, solą pieprzem, octem i łyżką marynaty z miski. Ubijając dodać olej, koperek dodać do sosu. Filety wyjąc z miski i zdjąć warstwę koperku trzymając ukośnie nóż oddzielić filety od skóry i ułożyc na talerzach i podawać z sosem musztardowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !