Sposób przygotowania

Białka oddziel od żółtek, ubij pianę. Pod koniec ubijania wsypuj po trochu 15 dag cukru, stale ubijając. Dodaj żółtka, delikatnie wymieszaj. Do masy przesiej mąkę i lekko wymieszaj. Ciasto rozprowadź równo na wyłożonej natłuszczonym pergaminem blasze. Piecz 15 minut w 180°C. Po upieczeniu wyjmij ciasto na czystą ściereczkę posypaną 1–2 łyżkami cukru pudru, zdejmij pergamin, a ciasto zwiń razem ze ściereczką w ścisły rulon. Ostudź. Jabłka obierz, usuń gniazda i zetrzyj grubo na tarce. Skrop sokiem z cytryny, dodaj cynamon i pozostały cukier puder, wymieszaj. Jabłka nałóż cienką warstwą na ciasto – przestudzone i odwinięte ze ściereczki. Ponownie zwiń je w roladę, oprósz cukrem pudrem. Przed podaniem schłodź w lodówce 1 godz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię taką szarlotkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !