Sposób przygotowania

Rozbite mięso z piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, polożyć na nie plaster żółtego sera, łyżkę uduszonych na maśle grzybów, trochę pokruszonych orzechów włoskich, zwinąć rulon, spiąć długim patyczkiem lub związać nicią, panierować w mące wymieszanej z sezamem i w jajku. Obsmażyć w głębokim tłuszczu, podlać niewielką ilością zimnej wody, dusić ok 25 min, dodać śmietanę (koniecznie gęstej, kwaśnej), dusić jeszcze 5 min. Posypać zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    :)))))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !