Sposób przygotowania

Rybę opłukac osuszyc skropic sokiem z połowy cytryny, odstawic na kilka minut.Bułki posiekac dodac 1 ugotowane na twardo jajko i 2 surowe, przyprawic do smaku solą i pieprzem wymieszac. od filetowaną rybę rozłożyc na blacie na środek wyłożyc przygotowane nadzienie,połączyc dwa brzegi zszyc grubą nitka uważając by farsz nie wypłynął.Pstrąga ułożyc na siatce garnka do gotowania ryb( lub zawinąc w złotkoi piec w piekarniku) obłożyc pokrojona włoszczyzną i pokruszoną kostką ziołową lub inną, do garnka wlac 1 l wody włożyc rybę i przykryc gotowac na wolnym ogniu około 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna musi być taka rybka!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !