Sposób przygotowania

Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach i podsmażamy na oleju. Do wody wlewamy łyżkę octu winnego i zanurzamy w niej umytego kalafiora na 10 minut.
Wyjmujemy kalafior i dzielimy na różyczki. Warzywa i podzielonego kalafiora zalewamy 7 szklankami gorącej wody. Dodajemy chrzan i przyprawy. Gotujemy około 15 minut. Następnie dodajemy śmietanę i rodzynki. Zdejmujemy z ognia. Podajemy z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    wow, niesamowity przepis, muszę koniecznie wypróbować!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !