Sposób przygotowania

Olej ubic mikserem z roztopionym masłem i cukrem. Z cytryny zetrzec skórkę i wycisnąć sok. Do masy z olejem dodać sok i skórkę, ponownie ubić. Dosypać szklankę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i solą. Szybko wymieszać ciasto i włożyć do lodówki na około godzinę. Po tym czasie do ciasta dodać jajko i pozostałą mąkę. Szybko wyrobić ciasto i znów włożyć na conajmniej godzinę do lodówki. Lub jesli macie możliwość do zamrażarki. Piekarnik rozgrzac do 180 C. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha i lekko je spłaszczać. Układac na blaszce w 2 cm odstępach. Ciasteczka piec do momentu kiedy krawędzie zaczną się delikatnie rumienić (około 10 min.). Wyjąć z piekarnika i ostudzić, posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!

-->porcja na około 30 ciasteczek

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pyszne takie gryzy :)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Trzeba wypróbować!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Dla mnie coś nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !