Sposób przygotowania

Z węgorza ściągamy skórę,myjemy i nacieramy solą.Cebulę,marchew,pietruszkę i seler obieramy,płuczemy i kroimy.Warzywa zalewamy piwem,solimy,dodajemy pieprz i sok z cytryny.Gotujemy pod przykryciem,na bardzo małym ogniu przez około godzinę.Po tym czasie odcedzamy.Do wywaru wkładamy pokrojonego na plastry węgorza.Gotujemy około 30 minut na małym ogniu.Ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową.Podajemy na gorąco ze stopionym masełkiem.Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Węgorza chyba jeszcze nigdy nie próbowałam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wow- extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    jeszcze nie próbowałam takiej rybki, chętnie bym się wprosiła na taki rarytas
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Bardzo chętnie skosztuję:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ?wietny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna rybka !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !