Sposób przygotowania

Ze wszystkich wyżej wymienionych składników wysiekać ciasto, położyć na 2 blachy. Na każdą położyć marmoladę i posypać zmielonymi orzechami.

Z 4 białek ubić pianę na sztywno i dać szklankę cukru, cały czas ubijać. Pianą przykryć obydwa placki i piec.

Krem: 4 żółtka, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki kartoflanej, 1 łyżka mąki pszennej, pół litra mleka, 25 dkg masła.

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wlać mleko i zagotować do zagęszczenia ciągle mieszając. Wystudzić.
Utrzeć masło, dodając powoli krem. Przełożyć placek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekwy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetne danie !!!
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    na pewno jest pychotka :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    idealna nazwa
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    przepis wypróbowany polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pychotka
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !