Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Jajko roztrzepujemy i mieszamy z sobą osobno składniki suche i mokre. Następnie łączymy je i mieszamy.
2

Przekładamy do przygotowanej formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 C. Pieczemy tak długo aż się babeczki przyrumienią i po teście z wykałaczką, nasza wykałaczka będzie sucha.
3

Odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Landrynki wkładamy do woreczka i rozkruszamy tłuczkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy foremki w kształcie serduszek. wypełniamy je rozkruszonymi landrynkami. Wstawiamy do piekarnika tak, aby się tylko rozpuściły i ostrożnie przekładamy do lodówki aby ostygły. Wyjmujemy z foremek i dekorujemy babeczki.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo dziękuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    cudne i pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Urocze te babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję, miło czytać takie komentarze :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    śliczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Cudne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !