Sposób przygotowania

Wędzony boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na smalcu 10 minut. W międzyczasie dorzucamy na patelnie pokrojoną cebulę. Wszystko dusimy razem.
W osobnym garnku gotujemy warzywa : marchewkę(200 g) pietruszkę (100 g) seler (100 g) i por (100 g). Włoszczyznę doprawiamy do smaku przyprawą Kucharek – Smak Wiosny oraz pieprzem i solą ziołową Prymat. Po 20 minutach gotowania do wrzucam do warzywnego wywaru ziemniaki (200 g) i posiekaną kiszoną kapustę (400 g). Gdy warzywa zmiękną dodaję boczek z cebulką oraz przyprawy : ziele angielskie, kminek (2 łyżki), odrobina czosnku. Na koniec zagęszczamy zupę zasmażką z mąki, mocno przypaloną (dzięki której kapuśniak zyska piękny brązowy odcień).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    i do tego prażoki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wyborny !
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczny kapuśniak
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !