Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę(tylko tyle aby zakryło gotowane partiami pulpety),dodajemy kostkę rosołowa i zagotowujemy.W tym czasie do mięsa mielonego dodajemy jajko,przyprawy,przeciśnięty czosnek i bardzo drobniutko posiekana cebulkę.Dodajemy tyle tartej bułki aby mięso było zwarte.Formujemy małe kuleczki i obtaczamy w mące.Gotujemy partiami i wykładamy na talerz.Do wody w której gotowaliśmy pulpety dodajemy koncentrat.W kubku mieszamy dwie łyżki maki z wodą,dodajemy śmietanę,mieszamy i wlewamy do wywaru.Gotujemy chwilkę aż zgęstnieje.Teraz przekładamy nasze pulpety,trzymamy chwilkę na malutkim ogniu aby się ogrzały.Podajemy z ryżem lub ziemniakami.Smacznego

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    takie lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    też takie robimy
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale bym teraz takie zjadła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale mi smaka narobi?a?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !