Sposób przygotowania

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przesmażyć w garnku z łyżką cukru dodając odrobinę wody, żeby się nie przypaliły. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie posiekać z tłuszczem. Potem dodać żółtka, cukier i śmietanę i wszystko dokładnie zagnieść. Podzielić je na 2 części i rozwałkować. Jedną część ułożyć na prostokątnej blaszce posypanej wcześniej tartą bułką i nałożyć masę jabłeczną. Następnie należy jabłka przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Pyszniutki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    cudny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    ciasta z jabłkami zawsze chętnie zjadam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też takiego robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    SUPERRR

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !