Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, nasolić, później oddusić. Do odduszonej kapusty dodać ryż, kaszę, grysik, mięso, sól, pieprz, cebulę, 1 ząbek czosnku (wszystko surowe). Wszystko wymieszać i robić sznycelki, które obsmażamy na tłuszczu. Obsmażone gołąbki poukładać do garnka (luźno, bo będą rosły) i zalać gorącą wodą, dodając 1 kostkę rosołową. Gotować lub zapiekać w piekarniku ok 1 godzinę. Można zrobić do tego sos pieczarkowy ze świeżych pieczarek, albo pomidorowy.
Jak kilka lat temu pierwszy raz mama je zrobiła, to od razu wszyscy oszaleli na punkcie tych gołąbek. Teraz jest to nierozerwalna część naszej kuchni:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna205

    kiedyś takie zrobiłam i mojemu mężowi od tazu posmakowały, teraz robię je bardzo często
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawe..............
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wyglądają smacznie
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    wyglądają super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ale fajne
  • 0
    zdjecie0011
    Opublikowano

    Zaneta102

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    takich niejadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Koniecznie spróbuje i ja :) Wyglądają apetycznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pewnie są przepyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marmar

    szybkie i fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    Wyglądają apetycznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    kiedyś takie jadłam i były pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !