Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich liści,sparzyć i zdjac liście.Sciągnąć główny nerw.Połowę ziemniaków ugotować i przepuścić przez praskę.Resztę zetrzeć na tarce,odciśnąć,poczekać,aż sok się ustoi,zebrany na dnie krochmal dodać do ziemniaków.boczek i resztki wędlin pokroić drobno,przesmażyć z posiekaną cebulą.Składniki połączyć,doprawić solą i pieprzem.Zawijać farsz w liście,na dnie naczynia układać gołąbki,dodać szczyptę soli,listek laurowy,kostkę bulionową i dusić pod przykryciem do miękkości.Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !