Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z mięsem gotowanym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
masło 3 łyżki
jajko 2 szt
cebula 1 szt
mięso gotowane 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z mięsem gotowanym

Ziemniaki ugotować i ubić.Dodać masło,wymieszać z żółtkami ubitymi na pianę białkami.mięso przepuścić przez maszynkę,dodać usmażoną cebulę,pieprz,sól.Naczynie do zapiekanek wysmarować masłem i posypać tartą bułką,wyłożyć połowę masy ziemniaczaneji warstwę tę posypać bułką.Na to wyłożyć mięso,posypać byułką i przykryć pozostałym puree.Piec w piekarniku ok.30minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak