Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem ,dodać mąkę ,2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz żółtka jaj.Zagnieść gładkie ciasto i schłodzić .
Białka ubić z cukrem na bezę ,dodać maślankę i nadal ubijając połączyć z budyniowym proszkiem i 1 łyżeczkę proszku ,na koniec delikatnie połączyć z ryżem.
Schłodzone ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa jednakowe prostokąty odpowiadające wielkości blaszki .Blaszkę wysmarować tłuszczem i ułożyć jeden placek ,posmarować go połową dżemu ,wyłożyć całą masę ryżową .Drugą część ciasta też posmarować dżemem i przykryć nim ciasto w blaszce (tak aby dżem był w środku)
Piec w temp 180st do 50 min ,upieczone ciasto posypać pudrem .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super ciacho!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda ciekawie, muszę wypróbować.
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawy przepis
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo pomysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !