Sposób przygotowania

Kapustę włoską gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po kilku minutach odrywamy liście ze wnętrz kapusty, aby te położone głębiej również zmiękły. Wszystkie kawałki odkładamy na talerzyk i lekko obijemy przy nasadzie.
W osobnym garnku gotujemy wg. przepisu ryż (400 gram).
Mięso z piersi indyka mielimy(400 gram), a następnie dodajemy do niego 2 jajka, ząbek czosnku, pokrojoną w kostkę cebulę (2 sztuki) i przyprawy (oregano, ziele angielskie, pieprz ziołowy i sól Prymat). Doprawione mięso mieszamy z ryżem i wykładamy na liściach kapusty. Całość zwijamy formując gołąbki i kładziemy w wyścielanym liśćmi kapusty garnku. Na zakończenie wlewamy do garnka 2 szklanki wody wymieszane z kostką rosołową i gotujemy do miękkości. Podajemy z sosem pomidorowym. Pychotka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    kocham je
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    gołąbki zawsze pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo lubimy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Ach, gołąbki - pyszna sprawa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    ach te gołąbki z sosikiem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam gołąbki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    dawno nie robiłam, a Twoje wyglądają tak pysznie, że muszę się skusić i zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    same pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !