Sposób przygotowania

Ciasto I: ubijamy pianę z białek. Ubijając, dodajemy kolejno cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Pieczemy około 40 minut. Upieczone ciasto przekrawamy na na 2 części.
Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto II: ubijamy pianę z białek. Dalej ubijając, dodajemy cukier, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy około 30 minut. W upieczonym cieście wykrawamy szklanką dziurki.
Masa: na mleku gotujemy budyń z dodatkiem cukru. Studzimy. Masło ucieramy, dodając stopniowo budyń.
Przekładanie: na ciasto kakaowe wykładamy połowę masy. Przykrywamy plackiem z dziurkami. Dziurki zalewamy gęstniejącą galaretką. Rozsmarowujemy drugą połowę masy i przykrywamy plackiem kakaowym. Polewamy polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    WOW... robi wrażenie :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne to ciacho;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    a to znowu pyszności-rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !