Sposób przygotowania

Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka oraz cukier, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C.
Przygotowujemy masę orzechową: masło ucieramy na puch. Orzechy mielimy. Do masła dodajemy orzechy, cukier oraz kawę, miksujemy na gładką masę.
Masa śmietanowa: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, delikatnie mieszamy.
Ułożenie ciasta: biszkopt-masa orzechowa-masa śmietanowa-herbatniki w czekoladzie kładzione jak szachownica.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Świetnie wygląda.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Pewnie smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !