Sposób przygotowania

Zrobić rozczyn z drożdży, 2 łyżek mąki, 2 łyżek cukru i 1 szklanki mleka, wszystko dobrze wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. W międzyczasie, utrzeć 1 jajo i 1 żółtka z resztą cukry i rozpuszczoną margaryną, dodać mąkę i wyrośnięty rozczyn, dokładnie wyrabiać, dodać sok z 1/2 cytryny. Gdy ciasto jest gotowe, podzielić na 2 części. Każdą część jeszcze raz wyrabiać, robić cienkie wałeczki, łączyć na czubku po 3 wałeczki splatać jak warkocz, złączyć na końcu, poczekać aż wyrosną, układać na blasze posypanej mąką, piec w temp. 180 stopni 15 minut+ 3 minuty z termoobiegiem. Po upieczeniu polukrować lukrem cytrynowym i posypać skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ...ale chrupiąca:)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ale ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    to lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !