Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos szpinakowy z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożony szpinak 1 opakowanie
śmietana 22% 0.5 szkl.
czosnek 3 zabki
pieprz
gałka muszkatałowa
makaron grube wstążki
wędzony boczek 250 (surowy)

Przepis i sposób przygotowania na: sos szpinakowy z boczkiem

Boczek pokroj w paskii podsmaz na suchej patelni az boczek sie zarumieni,dodaj do niego szpinaki zgnieciony czosnek.smaz na patelni az woda odparuje .Nastepnie dodaj smietane ,dopraw sola ,pieprzem i galka muszkatalowa. .Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.polej makaron sosem lub wymieszaj wszystko razem w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 14.09.2011 14:18
smaczne
petronella 05.04.2011 15:36
pycha..
MAŁY 06.03.2011 15:10
super smacznie
IZABELA29 06.03.2011 11:15
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak