Sposób przygotowania

brokuły-1 duża szt. (wrzucić na wrzącą, lekko osoloną wodę, gotować 5 minut),
1\2 opakowania sera feta
majonez,
czosnek 3 ząbki,
sól,
pieprz,
pestki słonecznika podsmażone na maśle 1/3 opakowania.

Najładniej wygląda w szklanej podłużnej salaterce.
Zimne brokuły (oczywiście podzielone przed gotowaniem na różyczki) ułożyć w salaterce, majonez wymieszać z roztartym czosnkiem solą i pieprzem do smaku i wylać na brokuły, na to fetę pokrojoną w drobną kostkę, całość posypać podsmażonym słonecznikiem. NIE MIESZAĆ :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !