Sposób przygotowania

Mąkę, jajka i sól mieszamy na jednolitą masę. W zależności jak będzie twarda można dodać odrobinę wody. Kluski układamy łyżeczką na gotującą się wodę z solą. Kluski są gotowe gdy wypłyną na wierzch. Polecam do zupy lub same z masełkiem lub skwareczkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    to coś podobne do lanych
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    To bardziej elskluzywna nazwa lanych klusek, a kiedys słyszałam także nazwę \"kładzione\" ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    to moj smak dziecinstwa, babcia mi takie czesto robila.
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja też takie robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię je, są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to coś dla mnie,uwielbiam kluski.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    lubię takie kluseczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne kluseczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne kluseczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !