Sposób przygotowania

Marchewkę (20 dag) , pietruszkę (20 dag) , seler (ok. 10 dag) i por (ok. 10 dag) kroimy. W osobnym garnku gotujemy wywar na korpusie drobiowym. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy warzywa i gotujemy 20-25 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem Prymat. Dodajemy również odrobinę przyprawy uniwersalnej Kucharek. Po 25 minutach dodajemy drobno pokrojone ziemniaki (30 dag). Gdy wszystkie warzywa będą miękkie dorzucamy poszatkowane ogórki kiszone (wraz z wywarem w którym były). Na koniec zagęszczamy zupę śmietaną.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam ogórkową
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    lubię!
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    właśnie jem podobną:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    ahhh uwielbiam ogorkowa:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczny przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    robię taką samą
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    My robimy zupę ogórkową z ryżem, ale ta bardzo smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    bardzo lubię ogórkową zupkę;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !