Sposób przygotowania

kaszkę wsypać di miski zalać szklanką lekko osolonego wrzątku i wymieszać z odrobiną kurkumy odstawić do napęcznienia przemieszać i wystudzić,nektarynki umyć jedną odłożyć do dekoracji a pozostałe przkroić wzdłuż na pół wyjąć pestki a miąższ pokroić na małe kawałki,cebulę grubo posiekać,natkę opłukać oberwać listki i pokroić w ciankie paski,liście sałaty opłukać i osuszyć,zimną kaszkę wymieszać z pokrojonymi nektarynkami,cebulą i,natką i oliwą,przyprawić do smaku solą i pieprzem,na każdym plasterku szynki rozsmarować cienką warstwę przygotowanego nadzienia i ciasno zwijać,układać jedna na drugiej na półmisku na liściach sałaty,udekorować nektarynką,można wzbogacić smak nadzienia dodając rodzynki lub kawałeczki ananasa świeżego lub z puszki albo 2-3łyżki kukurydzy konserwowej

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne te roladki, szkoda że nie ma zdjecia;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne i apetyczne....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    jak dla mnie super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !