Sposób przygotowania

Mąkę poąłczyc z masłem, rozdrobnic, dodac pozostałe skladniki razem zagniesc w ciasto, zawinac w folie spozywcza i na 1h do lodówki. po wyjęciu odciac kawałek, pozostałą duzą czescią wylepic dno i boki formy wysmarowanej wczesniej maslem. Wstawic na 10 minut do piekarnika w 180st. Małą czesc ciasta rozwałkowałam i pociełam na długie paski.

Rabarbar pociac na kawałeczki, zasypac 3 łyzkami cukru i odstawic na min 1h zeby puscił sok. Sok odlac. mieszanke owocowa rozmrozic, odsaczyc na sitku. Budyń ugotować z 500ml mleka wg wskazan na opakowaniu. Lekko przestudzić.
Na podpieczone ciasto wylozyc budyn, na to owoce (meiszanke lekko oproszyłam maka zeby owoce rozmrozone nie pusciły za duzo soku do budynu), na to rabarbar i przykrylam paseczkami z ciasta. Do piekarnika na 20 minut.
Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem. Pyszne rzeskie ciasto

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Bardzo fajna tarta, taka \"wiejska\" i pachnąca latem :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mnie też się bardzo podoba, lubię ciasta z owocami
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda przepysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !