Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem utrzeć do białości. Dodać zmielone orzechy i tartą bułkę oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, a następnie lekko wymieszać z utartą masą. Całość podzielić na 2 równe części i upiec w wysmarowanej tłuszczem oraz bułką tartą tortownicy 2 placki. Wystudzić.
Masło roślinne wraz z cukrem utrzeć na pianę, wbić pojedynczo 3 żółtka stale mieszając. Następnie dodać czarną kawę. Ucierać, aż powstanie jednolita masa.
Placki przełożyć masą, z wierchu wysmarować kremem i posypać orzechami.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ale bym sobie teraz taki torcik zjadła ;) pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    oj super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !