Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. NAstępnie wkładamy przeciśnięte ziemniaki do miski. Dzielimy na 4 części , wyjmujemy jedną część i kładziemy ją na 3 pozostałe. Puste miejsce wypałniamy mąką ziemniaczaną. Dodajemy jajko, sól do smaku i wyrabiamy ciasto. Koperek i piestryszkę siekamy (możemy użyć mrożonych), dodajemy do ciasta i wyrabiamy, żeby się równomiernie złączyły z ciastem. Formujemy niewielkie kuleczki i wduszamy dziurkę. Gotowe kluseczki wrzucamy do gotującej się wody z dodatkiem soli i oleju. Lekko je zamieszać aby nie przywarły do dna. Czekamy, aż wypłyną na powierzchnię i gotujemy na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Wyjmujemy i podajemy na ciapło np. z cebulką podsmażoną na złoty kolor.
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Robię podobne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    nigdy nie jadłam,spróbuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    nigdy nie jadłam,spróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    ciekawa wersja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !