Sposób przygotowania

Kalafiora oczyścić, umyć, wyciąć małe różyczki. Brokuły umyć, odsączyć, wyciąć różyczki, ogonki skrócić, na końcach naciąć na krzyż. Szynkę pokroić, marchewkę obrać i pokroić w kwadraty. Kalafior i brokuły ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę zalać wodą, gotować kilka minut.
W garnku rozpuścić masło, zasmażyć na brązowo mąkę, dodać mleko i śmietanę, gotować kilka minut, mieszać. Wsypać ser, przyprawić solą i pieprzem.
Do naczynia żaroodpornego włożyć warzywa, wszystko przykryć szynką, polać sosem, zapiekać ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    takie jedzonko lubie najbardziej
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !