Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO WOŁOWE Z WARZYWAMI I ORZESZKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety wołowe 1/2 kg.
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
sos sojowy 4 łyżki
orzechy nerkowca 20 dag.
olej arachidowy 4 łyżki
imbir świeży
czosnek 1 ząbek
grzyby mun 5 sztuk
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
seler naciowy 20 dag.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO WOŁOWE Z WARZYWAMI I ORZESZKAMI

Grzyby zalać wodą, wodę zmieniać kilka razy. Mięso pokroić, umyć i osuszyć. Cebulę obrać i pokroić w krążki, paprykę oczyścić i pokroić w paski, seler w plastry. Czosnek obrać, posiekać. Imbir obrać i pokroić na drobno. Grzyby odcedzić, osuszyć, pokroić.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć orzeszki, wyjąć, włożyć mięso, dodać warzywa, imbir, czosnek, smażyć. W czasie smażenia podlać sosem sojowym, przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem wszystko posypać orzeszkami. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 24.12.2012 00:50
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak