Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy i kroimy w półplasterki.Solimy i zostawiamy na 30minut,aby puściły gorzki sok.Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.Cebulę kroimy w grubą kostkę,cukinie-w półplasterki.Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski.Pomidory sparzamy i obieramy.Cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie,przekładamy do garnka.Następnie podsmażamy cukinię,paprykę i bakłażany.Warzywa dokładamy do cebuli.Dodajemy pomidory,przeciśnięty przez praskę czosnek,świeży tymianek.Dusimy razem 30minut na małym ogniu.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.Podajemy z pieczywem lub ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !