Sposób przygotowania

Kurczaka dzielimy na porcje i podsmażamy na oliwie,aż się zrumieni.Pomidory kroimy na kawałki,jedną cebulę w półkrążki,a czosnek przeciskamy przez praskę.Na tłuszczu ze smażenia podduszamy cebulę,czosnek i pomidory.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Kurczaka przekładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy posiekaną natką.Następnie zalewamy bulionem i winem,dodajemy cebulę i czosnek i pomidory.Dusimy ok.15minut.Bakłażany kroimy w grube plastry,doprawiamy solą i pieprzem,obtaczamy w mące i podsmażamy.Drugą cebulę kroimy w krążki i podsmażamy.Na półmisek wykładamy kurczaka,a na nią cebulę.Wokół układamy plastry bakłażana.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !