Sposób przygotowania

Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Kwasek cytrynowy rozpuścić w 1,5 litra wody. Do roztworu wrzucić cukinię i całość odstawić na 12 godzin. Po tym czasie wodę zlać do garnka, dodać cukier, cukier waniliowy i goździki. Całość doprowadzić do wrzenia, dodać cukinię i gotować ok. 5 minut. Na koniec cukinię włożyć do słoików, zalać syropem i pasteryzować ok. 10 minut. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawa jestem tego smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    pomysłowa ta cukinia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !