Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z kawy zbożowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawa zbożowa 1 szklanka
kajzerka 2 sztuki
jaja 3 sztuki
cukier puder do smaku
mleko 100 ml
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z kawy zbożowej

Kawę wymieszać z mlekiem. Kajzerki pokroić w kosteczkę, zalać mlekiem. Kiedy napęcznieją postawić na ogień, i podgrzewać aż mleko odparuje. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do bułek. Z białek ubić pianę, dodać do bułek i powoli wszystko wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak