Sposób przygotowania

marchewki,cebulę,imbir,czosnek obrac i opłukać,marchewki pokroić w cienkie plasterki,cebule,czosnek i imbir drobno posiekac,kalafior podzielić na różyczki.W garnku rozgrzać masło,przesmażyć na nim cebulę,imbir i czosnek,zalać wrzącym bulionem,dołożyć marchew i kalafior,gotować do miękkości warzyw.Z ugotowanej zupy wyjąc kilka różyczek kalafiora i odłożyć do dekoracji.Resztę zmiksować,doprawić curry,gałką solą i pieprzem.Zabielić śmietaną,udekorować odłożonymi różyczkami.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    przepadam za nią
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ja też
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    przepyszna zupka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kalafiorowa - pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszna zupa
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra już zapomniałam jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszna i zdrowa :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny dobór przypraw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !