Sposób przygotowania

Fasolę dzień wcześniej namoczyć.
Napęczniałą fasolę wrzucić do garnka,dodać kostkę mięsną,wieprzową i rosołową.Dodać pokrojona marchewkę,liście laurowe i ziele angielskie.Wrzucić także kości wieprzowe i ćwiartkę z kurczaka.Całość gotować do chwili,aż mięso będzie miękkie.Mięso i kości wyciągnąć z garnka,przestudzić,obrać,następnie wrzucić z powrotem do garnka i gotować.
Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i całość podsmażyć na patelni i wrzucić do garnka.Dodać 2 łyżki papryki mielonej,1,5 łyżki majeranku i 2 łyżki smalcu oraz pieprz do smaku.Wszystko doprawić przyprawą do fasoli.Po kilku minutach dodać rozcieńczony w połowie szklanki wody koncentrat pomidorowy.Całość gotować do chwili,aż fasola będzie bardzo miękka.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja też.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    i ja też !!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !